Kana-riisipada

Leidsin selle retsepti kuskilt netiavarustest, kuid valmistan ise seda pisut teistmoodi. Algallikat ma ei tea, mul on alles vaid pilt kokkamisjuhendist.

240 g riisi (kasutan täisterariisi)
400 g kanafileed
2 porgandit
1 sibul
2 küüslauguküünt
4-5 supilusikat tomatipastat
sool
pipar
kanamaitseaine
õli
kanapuljong

Algupärane juhend:
Tükeldada sibul, küüslauk ja kanafilee kuubikuteks. Panna pott tulele, poti põhja õli ning praadida riisi potis mõõdukal kuumusel, kuni riis muutub klaasjaks, lisada porgand, sibul ja küüslauk ning praadida veel veidi. Tee kuuma veega puljong ning lisa see riisile ja köögiviljadele vähehaaval niiviisi, et köögiviljad oleks kogu aeg puljongiga kaetud. Praadida pannil kanafilee kuldpruuniks, praadimise lõpus lisada tomatipasta ning maitseained, liha lisada potti. Hautada kuni porgand ja riis on pehmed. Maitsestada.
Mina teen nii, et panen kana poti põhja ja praen seda, kuni see valgeks muutub ning maitsestan kanamaitseainega. Seejärel lisan sibula, küüslaugu ning riisi, vee (umbes 2x rohkem vett, kui oli riisi) ja puljongikuubiku. seejärel lisan hakitud porgandi. Keedan umbes 30 minutit. Lisan siis tomatipasta ja hautan veel umbes 10 minutit. Kõik, valmis. Selline laisa inimese variant :)

Tomatipastast oleneb maitse päris palju, kui soovid vürtsikamat, siis lisa vürtsikat tomatipastat, kui mahedamat, siis lisa mahedat tomatipastat.

Comments