Kirsitort kohupiimaga

Minu esimene tort. Tulemusega olen rahul. Tort on maitsev ja üpriski lihtne valmistada.


Põhi

  • 100 g võid
  • 130 g suhkrut 
  • 2 tk muna
  • 1 tl vanilliekstrakti (kasutasin vanillisuhkrut)
  • 45 g kakaod (küpsetuskakaod nt Vilma oma, mitte Nesquik vms)
  • 3/4 tl küpsetuspulbrit
  • 3/4 tl soodat
  • näpuotsaga soola 
  • 170 g jahu
  • 160 ml piima

Täidis

  • 200-250 g konserveeritud kirsse
  • 300 g tavalist kohupiima
  • 3 dl vahukoort
  • ühe Bourboni vanillikauna seemneid (Kuna polnud seda saada, asendasin vanillisuhkruga)
  • maitse järgi rafineerimata roosuhkrut või steviaga magusainet 

Kaunistus

  • 100 g tumedat šokolaadi 
  • 50 ml vahukoort
  • 150-200 g konserveeritud kirsse 

Põhi

  1. Vahusta või suhkruga kergeks ja õhuliseks. Vahusta ükshaaval sinna sisse munad. Sega juurde vanilliekstrakt, kakao, sooda, küpsetuspulber ja suts soola. Mikserda tainasse pool jahust, seejärel piim ja siis ülejäänud jahu.
  2. Vahusta, kuni kõik on hästi segunenud. Vala tainas 25 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi (soovitan vormi põhjas kasutada küpsetuspaberit) ja küpseta 180 kraadini eelkuumutatud ahjus umbes 30-35 minutit. Valmis põhi on tahke, pooleks lõigates aga pehme ja vetruv.

Täidis

  1. Lase tordipõhjal jahtuda ja lõika see ristipidi kaheks kettaks. Aseta alumine ketas serveerimisalusele ja pane selle ümber lahtikäiva vormi servaosa. Kata põhi kirssidega.
  2. Valmista täidiseks kohupiima-vahukoore segu. Vahusta vahukoor, lisa kohupiim ja vanillikaunast välja kraabitud seemned (mina panin vanillisuhkrut) ning vahusta veel kergelt üle, kuni kõik on segunenud. Maitsesta täidist suhkru või steviaga. Tee täpselt nii magus, kui endale meeldib. Vala tordipõhjale umbes pool kohupiima-vahukoore segust ning kata see teise koogikettaga. Vala peale ülejäänud kohupiimasegu, silu ära ja pane üleöö külmkappi seisma.

Kaunistus

  1. Järgmisel päeval eemalda koogivormi rõngas (lõika enne koogi ja vormi vahelt noaga läbi, et kohupiimamass sinna kinni ei jääks). Sulata šokolaad 50 ml vahukoorega ja vala saadud sulašokolaadiga tort üle. Pealt kata tort kirssidega. Hoia kuni serveerimiseni torti külmas.

Retsept pärineb Umamist.

Comments