Sealihast vokiroog köögiviljadega

400 g sealiha (sisefilee või kaelakarbonaad, ise kasutasin Maks & Mooritsa sealiha guljašši)
8 spl tšillikastet (magushapu)
8 spl sojakastet
1 tk punane sibul
2 tk porgandit
1 tk suvikõrvits
400 g konserveeritud ananassi
õli praadimiseks
riis (basmati, jasmiini, täistera vms)




1. Lõika liha 1 cm suurusteks ribadeks. Sealiha guljašš on juba hakitud, seega sellega säästab natuke aega ja vaeva. Sega tšilli- ja sojakaste ning vala lihatükkidele, lase vähemalt pool tundi toatemperatuuril marineeruda.

2. Samal ajal valmista ette köögiviljad. Lõika sibul viiludeks, porgand õhukesteks seibideks ja suvikõrvits kangideks. Või haki lihtsalt nii, kuidas hea tundub. Vajadusel haki väiksemaks ka ananass.

3. Nõruta sealiha sõelal. Hoia marinaad alles. Aja pannil õli kuumaks ning prae lihatükke ägedal kuumusel, kuni need hakkavad pruunistuma Lisa tükeldatud köögiviljad ja prae pidevalt segades 6-8 minutit, nii et liha jääb küps, aga köögiviljad krõmpsuvad. Lisa ananassitükid ja alleshoitud marinaad ning kuumuta veelkord roog läbi. Vajadusel soolasuse reguleerimiseks lisa sojakastet.

4. Serveeri keedetud riisiga.


Retsept pärineb Toidutarest.


Comments