Juurvilja-kikerhernepada

400 g kikerhernepada
1 porgand
1 pastinaak
juurseller
kaalikas
1 sibul
porru
3 spl tomatipüree
2 tl jahvatatud vürtsköömned
5 dl köögiviljapuljong
2 tk loorberileht
õli
sool
pipar
soovi korral kookospiim

Peale raputasin murulauku.

1. Puhasta ja tükelda kõik juurviljad kuubikuteks, haki sibul ja porru. Oleks hea, kui kõiki juurikaid oleks hakitud kujul umbes 1 dl. Muidu ise panin kõike pisut rohkem.

2. Pruunista köögivilju õlis kastruli põhjas 10 minuti ringis.

3. Lisa kikerherned, tomatipüree, köömned, puljong ja loorber, maitsesta soola-pipraga. Hauta tasasel kuumusel veel 8–10 minutit. Lisa vajadusel vett või kookospiima, jätka hautamist, kuni juurviljad on pehmed. Kui juurviljad on valmis, kalla üleliigne vesi ära. 

Retsepti autor on Lia Virkus.

Comments