Kodused müslibatoonid

1 tass kaerahelbeid
1/2 tass leotatud datleid
3 spl kuhjaga maapähklivõid
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
näputäis meresoola

  • Leota datleid kuumas vees u 10 minutit. Jäta leovesi alles.
  • Pane kõik koostisained köögikombaini ning mikserda kuni moodustub tükiline taignataoline mass. Kui taigen on liiga kuiv ja ei taha hästi ringi käia, siis lisa natuke leovett. 
  • Veendu, et segu üle ei mikserdaks, kuna batoon peaks olema üpriski tükiline. 
  • Suru taigen väiksesse küpsetuspaberiga kaetud vormi (mina kasutasin ahjuplaati) ning aseta tunniks sügavkülma või küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit (kasutasin küpsetamismeetodit). 
  • Lõika sobilikeks tükkideks  ja NAUDI!

Kui kasutada väikest vormi, siis saaks paksemad ja "batoonikujulised" batoonid, mina aga silusin taigna keset ahjuplaati ning hiljem lõikasin sellest ruudud. 

Comments