Suvikõrvitsa-püreesupp

2 keskmist suvikõrvitsat
2 spl võid
1 tk sibul
2 küüslauguküünt
2 tl, tüümiani, peterselli
0,8 l kanapuljongit
1 tk kartul
sool
pipar

1. Sulata potipõhjas või.
2. Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta potis klaasjaks.
3. Haki petersell ja tüümian ning lisa potti.
4. Koori kartul ja lõika kuubikuteks, lisa need koos puljongiga potti ja hauta tasasel tulel 10 minutit.
5. Viiluta suvikõrvits ja lisa potti ning kuumuta veel 10 minutit.
6. Kui juurviljad on haudunud, püreesta supp saumikseriga ja kuumuta veelkord läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri erinevate seemnetega. Kasutasin päevalilleseemneid. 

Retsept on pärit Toidutarest.

Comments