Läätse strooganov

Läätse strooganov, kartulipüree ja roheline salat
Kogus: umbes 4-6 portsjonit

1 ½  l vett
250 g läätsi
1 sibul
2 marineeritud kurki
paar spl kvaliteetset tomatipastat
paar teelusikatäit soola (vastavalt maitsele)
näpuotsaga jahvatatud musta pipart
1 tl majoraani
2-3 spl täisterajahu segatuna 150 ml külma veega

Aja vesi keema, lisa läätsed ja tükeldatud sibul. Keeda läätsi, kuni need on pehmed. Lisa tükeldatud marineeritud kurk, ketšup või tomatipasta, sool, pipar ja majoraan. Keeda paar minutit. Lisa kiirelt segades täisterajahu-vee segu. Lase veel minut podiseda ning valmis ta ongi.

Inimese jaoks on läätsetoit väärtuslik just sobiliku ja rikkaliku aminohapete koostise poolest. Lisaks sellele on lääts oluline foolhappe-, B-grupi vitamiinide ja kaaliumiallikas. Märkimisväärses koguses sisaldab lääts veel rauda, fosforit ja magneesiumi. Inimorganismile on lääts oluline ka oma kiudaine- ja valgusisalduse poolest. Erinevalt paljudest teistest kaunviljadest sisaldavad läätseseemned vähe rasva. See teeb läätsest väärtusliku taime tervislikult toitujale. Loe lisa: http://toidutare.ee/oma_maitse_rubriik/maitsetark/18F2A/

Retsept S. Vungi

Comments