Värskendav mustikasmuuti

1 tass mustikaid
1 laimist värskelt pressitud mahl
1 külmutatud või toasoe banaan
soovi korral veidi münti
natuke kuuma vett

Blenderda kõik koostisosad püreeks. 
Tulemuseks on u 400 ml imeilusat värvi smuutit.

Idee Kadri Põlderilt

Mustikad sisaldavad suurel hulgal valke, süsivesikuid, kiudaineid, orgaanilisi happeid, mikroelemente (kaalium, naatrium, kaltsium, magneesium, fosfor, raud, vask, mangaan, koobalt, nikkel), B grupi vitamiine, PP ja C vitamiini ning mõningal määral ka P vitamiini ja pantoteenhapet. Mustikad sisaldavad kuni 18% parkaineid, mis aitavad vabaneda mitmetest seedehäiretest, sealhulgas lihtsast, kuid äärmiselt ebamugavast kõhulahtisusest. Mustikas seob inimorganismis vabu radikaale, takistades seeläbi vananemisprotsesse ning mitmete haiguste teket ja arengut. Mustikas on väga kasulik kehvveresuse, neerukivide, podagra, reuma ja mitmesuguste nahahaiguste puhul. Mustikate söömine aitab mälu korras hoida ning ennetada Alzheimeri tõppe haigestumist. Lisaks mälu parandamisele on mustikatest kasu ka tasakaalu- ja koordinatsioonihäirete korral. Loe lisa: http://buduaar.ee/Article/article/miks-mustikad-on-kasulikud

Comments