Espresso-šokolaadikook

200 g tumedat šokolaadi, hakituna
50 ml väga kanget head espresso kohvi
120 g võid, tükeldatuna
5 muna, kollane ja valge eraldi
2 dl rafineerimata roosuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit või sooda-sidrunhappesegu
2 sl kakaopulbrit
0,5 tl soola
2 dl Kreeka pähklijahu, mandlijahu või nisujahu (nisujahu puhul 1,5 dl) Kasutasin mandlijahu

Serveerimiseks: tuhksuhkur, marjad (kasutasin mustikaid) või tükeldatud šokolaad

Sulata vesivannil hakitud šokolaad. Ära sega. Lisa šokolaadile espresso ja tükeldatud või ja jäta mõneks minutiks seisma, et või sulaks. Sega kõik ettevaatlikult läbi ja jahuta veidi. Vahusta munavalged ja vahustamise lõpus lisa vähehaaval suhkur. Vahusta tugevaks vahuks. Sega kuivained: jahu, küpsetuspulber, kakao ja sool. Sega kokku munakollased ja šokolaadi-võimass. Jälgi, et šokolaad liiga kuum ei oleks, muidu hakkab muna kalgenduma. Sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht, sega ja sõelu siis sisse kuivained. Sega ettevaatlikult läbi.
Vooderda lahtikäiva u 24 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri küljed võiga. Kalla tainas vormi ning küpseta 180 kraadi juures umbes 30-35 minutit. See kook võib keskelt veidi nätske olla ehk šokolaadikookidele omaselt maitseb pigem lõplikult läbiküpsemata kook paremini, kui kuivaks küpsenud variant.
Jahuta veidi ja puista siis peale tuhksuhkrut ning kaunista soovi korral värskete marjadega.

Allikas: toiduteemal.blogspot.com

Comments