Kanakarrikaste

2 kana rinnatükki või fileetükki
2 spl kookosrasva
2 dl kookospiima
2 küüslauguküünt
1 suur sibul
1 dl ananassi omas mahlas või värsket ananassi
Soovi korral kukeseeni

½ tl jahvatatud vürtsköömneid
½ tl jahvatatud koriandrit
½ tl kurkumit
(vürtsid võib asendada karripulbriga)
Näputäis Cayenne pipart ja musta pipart
Peotäis värsket koriandrit või basiilikut


Serveerimiseks: riisi ja aurutatud aedvilju, nt brokoli, aedoad, porgand 

Kogus: kolmele

Kuumuta potis või pannil õli, lisa tükeldatud sibul ja prae tasasel tulel 7-8 minutit, kuni sibul pehmeneb ja muutub kergelt kuldseks. Lisa küüslauk. Lõika kanafileed või kintsutükid väiksemaks ning lisa koos vürtsidega pannile. Prae aeg-ajalt segades umbes 2 minutit, kuni kanatükid on ümberringi pruunistunud. Lisa kookospiim ja veidi keevat vett, sega hoolega. Maitsesta soolaga ning kuumuta keemiseni, lisa ananassitükid. Hauta tasasel tulel 10-20 minutit, kuni kana on küps ja kaste paksenenud. 

Tulemuseks on maitsev ja rõõmsalt kollane kanakaste.

Retsept: Kadri Põlder

Comments