Šokolaadikook marjade ja martsipaniga

Taaskord katsetasin üht mõnusat ja väga lihtsat gluteenivaba šokolaadikooki. Tulemusega jäin rahule ning lasin hea maitsta. 

120 g võid
240 g tumedat šokolaadi
5 muna
100 g pruuni roosuhkrut
2 spl riisijahu (võib asendada nisujahuga)
näpuotsatäis soola
100-150 g martsipani
100-150 g marju, nt pohli, vaarikaid, kirsse, mustsõstraid, jõhvikaid (kasutasin vaarikaid)
Serveerimiseks tuhksuhkrut

Tükelda šokolaad ja või ning sulata kas paksupõhjalises potis pidevalt segades või vesivannil. Lisa suhkur, sega ühtlaseks ja sega hulka munakollased, seejärel jahu. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmete tippude tekkimiseni. Lisa kolmandik munavalgevahust šokolaadisegu hulka, sega ühtlaseks ning seejärel lisa õrnalt spaatliga tainast alt üles tõstes ja kaussi samal ajal keerates ülejäänud munavalgevaht kahes osas (Minu jaoks on see juba mingi kõrgem tase, seega segasin vahustatud munavalge lihtsalt šokolaadi hulka). Tükelda martsipan u 1 cm suurusteks tükkideks.

Tõsta tainas võiga määritud 23-24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, mille põhjas on võiga määritud küpsetuspaber. Silu pind, puista ühtlaselt peale marjad ja tükeldatud martsipan, suru neid kergelt koogi sisse ning küpseta ahjus 190 kraadi juures 25-35 minutit kuni koogi keskele sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja (Minul läks täpselt 32 minutit). Lase koogil vormis enne lahti lõikamist u 10 minutit taheneda (Mina lasin koogil täielikult maha jahtuda ja alles siis hakkasime nautima).

Märkus retsepti autorilt: Kook on väga hea nii soojalt kui ka külmalt. Serveerimisel sõelu peale tuhksuhkrut või naturaalset kakaopulbrit ja puista veel marju, samuti sobib juurde vanillijäätis või - kaste või vahustatud vahukoor, millele on lisatud suhkrut ja vanillisuhkrut.

Allikas: siljafoodparis.blogspot.com.ee


Comments