Skip to main content

Peedikotletid

Jätkan paleo lainel kana-peedikotlettidega. See retsept ei nõua sidumiseks muna ega riivsaia, sest linnuhakkliha haakuv tekstuur lubab kõik need komponendid välja jätta.


Vaja läheb: 
450 g hakkliha
200 g peeti (u 2 väiksemat peeti)
Meresool või Himaalaja sool
Soovi korral Vahemere ürdisegu

Sega kokku hakkliha ja riivitud peet. Maitsesta soolaga. Seejärel vormi kotletitainast 12 kotletti ning prae need pannil õlis mõlemalt poolt küpseks. Ongi valmis! :)

Serveeri toorsalatiga!

Peeditoidud, ja eriti toortoidud, on hästi tervislikud. Juurviljad sisaldavad suhkrut 8–12%, suhteliselt palju naatriumi, kaaliumi, magneesiumi, joodi, rauda, 1,5% valku, kiudainet, rasva, värvaineid, askorbiinhapet, B1-, B2-, P-, PP-vitamiini, foolhapet ning alkaloiditaolist ainet betaiini, mis reguleerib koliini teket ja parandab sellega maksa ainevahetust. Peedi loodusliku suhkru ja raua sisaldus parandavad aga koos mälu ja kontsenratsioonivõimet ning stimuleerivad vereloomet. Seega peaks punapeet olema südamehaigete, veresoonte lupjumise ja kõrge vererõhu all kannatajate igapäevane toidupoolis. Peet on ka arvestatav kaaliumiallikas (288 mg/%) ja üks joodirikkamaid köögivilju. Joodist on põhjamaalasel pidevalt vajaka – sellest tuleneb oht jääda kilpnäärmehaigustesse. Loe lisa: http://maakodu.delfi.ee/news/maakodu/aed/peet-puhastab-organismi-kahjulikest-jaakainetest?id=59798549

Retsepti autor on Ragne Värk.

Comments