Kartuli-pirni-porruvorm

4 viiludeks lõigatud kartulit
2 pikuti poolitatud ja viilutatud sibulat
2 pikuti poolitatud, puhastatud ja viilutatud pirni
1 viiludeks lõigatud porru
400 ml vahukoort
jahvatatud kardemoni või muskaatpähklit või vürtsköömneid (mina kasutasin muskaatpähklit)
soola ja pipart

  • Lao kartuli-, sibula-, pirni- ja porruviilud poolpüsti vaheldumisi ribadena ahjuvormi.
  • Vala üle koorega ning raputa peale soola, pipart ja kardemoni (või muud meelepärast).
  • Kata küpsetuspaberiga (mina kasutasin fooliumit) ja küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit, siis võta paber ära ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni pealmine kiht on kuldseks küpsenud. 
Allikas: Marika Blossfeldt "Looduslik toit. Ehe ja tervendav"


Minu arvates oli tegemist väga huvitava retseptiga. Ahjupirn teeb roa magusamaks ja annab erilist maitset. Kummaline, et vahukoor tuleb ilma munata kallata vormi, sest nii see ei paksene, vaid jääb vedelikuna. Seda saab siis kastmena kasutada.

Comments