Skip to main content

Salat peekoni, kana ja avokaadoga

4-5 viilu peekonit
500 g kanakintsuliha
Rooma salat
1 avokaado
1 punane sibul
1 õun
1 dl hakitud Kreeka pähkleid 
Praadimiseks oliiviõli

Kana maitsestamiseks: sool, pipar, Vahemereürdisegu, kurkum

Prae pannil keskmise kuumuse juures 4-5 viilu umbes 1 cm tükkideks lõigatud peekon krõbedaks. Tõsta peekonitükid kõrvale. Lõika kanakintsuliha tükkideks ja aseta peekonirasva sisse praadima. Pruunista kanatükid iga külje pealt, maitsesta ning vähenda kuumust ja küpseta kana valmis. Samal ajal sega kausis salat valmis. Sega omavahel tükeldatud Rooma salat, tükkideks lõigatud avokaado ja krõbedad peekonitükid. Lisa kana ja sega läbi. Raputa peale hakitud punane sibul, Kreeka pähklid ja tükeldatud õun. Sega läbi ja lase hea maitsta!


Pigistasin natuke sidrunimahla ka. See oli üllatavalt hea salat, kuigi ma algselt olin komponentide osas skeptiline. Isegi härrale meeldis.

Ilmselt ei ole mul vaja korrutama hakata, kui tervislikud koostisosad ses salatis on, kuid kordamine on tarkuse ema. Kreeka pähkel on tuntud oma omega-3 rasvhapete sisalduse poolest. See pähkel on põletikuvastane. Lisaks aitavad Kreeka pähklid kaitsta aju vananemisega seotud kahjustuste ja Alzheimeri tõve eest, alandavad kolesterooli, vähendavad rinna- ja eesnäärmevähi riski, parandavad sperma kvaliteeti ning sisaldavad rohkem antioksüdante kui teised pähklid. Loe lisa Telegramist. 

Avokaado sisaldab väga palju kiudaineid. Avokaados sisalduvate toitainete kombinatsioon ja erinevad ensüümid rahustavad mao limaskesta ja ka peensoolt. Seda soovitatakse tarbida viimaste põletikuliste seisundite ennetamiseks. Loe lisa Maakodust.

Punane sibul sisaldab antioksüdant kvertsetiini, mis võitleb tõhusalt vabade radikaalide vastu kehas. Kroom, mida sibulad sisaldavad, vähendab südamehaiguste riski, mis tulenevad diabeedist. Kui sa üritad kaalu langetada, siis tasub süüa punaseid sibulaid. Kroomipuudus kehas muudab allavõtmise raskeks ja suurendab kehakaalu. Loe lisa Postimehest.

Ja õuna kohta võib lühidalt öelda: "One apple a day, keeps the doctor away". 

Retsept pärineb veebilehelt maitsed.delfi.ee.

Comments