Soe tatrasalat


1 spl oliiviõli
1 spl võid
1 porgand, hakitud
sool ja pipar
240 ml tatart (kasutasin toortatart)
480 ml keeva vett
240 ml kollast suvikõrvitsat, lõika pikuti veeranditeks ja siis risti viiludeks
1 tl oliiviõli
1 tl võid
240 ml peeti, pikuti veeranditeks ja siis risti viiludeks lõigatud

Kaste:
1/2 tl jahvatatud kaneeli
1/4 tl jahvatatud kardemoni
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1/2 spl Dijoni sinepit
1 tl vahtrasiirupit
2 spl oliiviõli

Prae porgandid potis oliiviõli ja või segus kergelt pruunikaks, maitsesta pipraga. Lisa keev vesi ja aja keema. Lisa tatar ja maitsesta soolaga (u 1/2 tl), lase uuesti keema tõusta, siis keera kuumus kõige madalama astmele. 10 minuti pärast lisa suvikõrvits ja lase veel 5 minutit haududa. Prae pannil peeti oliiviõli ja või segus 5 minutit. Lisa natuke keevat vett ja lase peedil kaane all pehmeks haududa. Raputa peedile pipart. Sega kastmeained kruusis omavahel kokku. Kui tatar on valmis, lisa kaste ja sega. Lisa peedid ja sega veelkord õrnalt läbi.

Retsept pärineb Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit. Ehe ja tervendav".

Comments