Kõrvitsapüreesupp lõhega

Koostis:
500 g kõrvitsat
2 porgandit
pool lillkapsast
2 küüslauguküünt
30 g taluvõid
1-2 lõhesteiki
oliiviõli
sidrunimahla
soola ja pipart

Valmistamine:
Pane pott veega tulele, lisa natuke soola. Lisa kooritud ja hakitud porgandid ning keeda umbes 15 minutit, seejärel lisa puhastatud kõrvitsatükid ja keeda veel 15 minutit. Lõpuks lisa lillkapsaõisikud ja keeda, kuni lillkapsas on pehme ehk u 10 minutit. Samal ajal maitsesta lõhe oliiviõli, sidrunimahla, soola ja pipraga. Küpseta lõhe 200 kraadi juures 15 minutit. Kuumuta hakitud või pressitud küüslauk kergelt pannil. Kurna keedetud köögiviljad, kuid jäta põhja natuke vett. Lisa või ja küüslauk ning püreesta. Soovi korral lisa vett, et saada meelepärane paksus. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel lisa supile tükeldatud lõhe ja maitserohelist.


See on püreesuppidest minu lemmik - maheda maitsega, rõõmsalt kollane ja soolaka lõhega. Soovitan soojalt!

Retsept: Ardi Ravalepik

Comments