Šokolaadi-toorjuustukook

See imelihtne retsept pärineb ühelt suurepäraselt juuksurilt Margit Merirand-Sarapuult. Kui juuksurit on vaja, siis võin teda südamest soovitada küll. Ma polnud seda kooki aastaid teinud ja nüüd, kui taas huvi selle vastu kerkis, siis avastasin, et õigeid tooraineid enam ei toodetagi. Nimelt peaks koogis käima Farmi karamelli- ja šokolaaditoorjuust, aga need on poelettidelt kadunud. Asendasin Farmi tooted Philadephia Milka šokolaaditoorjuustuga.


Originaalretsept näeb välja selline:
1 pakk Selga või Kalevi šokolaadiküpsiseid
125 g sulatatud võid
2 muna
2 karpi Farmi šokolaaditoorjuustu
2 karpi Farmi karamellitoorjuustu

Purusta pakk šokolaadiküpsiseid ja sega 125 g sulavõiga. Pane koogivormi ja külmkappi. Vōta kaks kaussi ja klopi kumbagi kaussi üks muna, ühte sega hulka kaks karpi Farmi šokolaadimaitselist toorjuustu ja teise kaks karpi Farmi karamellitoorjuustu. Kalla küpsisepõhjale kogu šokolaadisegu ja hõõru ühtlaselt laiali, selle peale kalla kogu karamellisegu ja hõõru samuti laiali. Nüüd pane ahju: 170 kraadi 40 minutiks. Keera ahi kinni, tee uks natuke lahti ja lase tunnike jahtuda. Võta ahjust välja ja kui on päris jahtunud pane külma. Kõige parem on kook järgmisel päeval.


Kuna Farmi tooteid ma ei leidnud, siis minu praegune retsept nägi välja selline:
1 pakk Selga või Kalevi šokolaadiküpsiseid
125 g sulatatud võid
2 muna
4 karpi Philadelphia Milka šokolaaditoorjuustu

Purusta pakk šokolaadiküpsiseid ja sega 125 g sulavõiga. Pane koogivormi ja külmkappi. Vōta kauss ja klopi munad, sega munade hulka toorjuust. Kalla küpsisepõhjale kogu šokolaaditoorjuustusegu. Nüüd pane ahju: 170 kraadi 40 minutiks. Keera ahi kinni, tee uks natuke lahti ja lase tunnike jahtuda. Võta ahjust välja ja kui on päris jahtunud pane külma. Kõige parem on kook järgmisel päeval.

Minu meelest originaalretsepti järgi tehtud kook on parem, kuid Philadelphia šokolaaditoorjuustuga on ka väga hea! Kasutasin 22 cm diameetriga küpsetusvormi.

Comments