Hommikune mustika-omlett-kook

200 g mustikaid
4 muna
180 ml kookospiima
4 spl vahtrasiirupit või mett
2 spl sulatatud kookosrasva
1 tl vanilliekstrakti
4 spl kookosjahu
Näpuotsaga soola

Pane ahi 180°C juurde sooja. Määri 22 cm (kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi) läbimõõduga vorm kookosrasvaga või kasuta küpsetuspaberit. Vala mustikad vormi põhja ning tõsta vorm kõrvale. Sega kausis kokku munad, kookospiim, vahtrasiirup või mesi, vanilliekstrakt ja sulatatud kookosrasv. Lisa näpuotsaga soola ja kookosjahu. Vala segu ühtlase kihina mustikate peale. Küpseta ahju keskmises osas umbes 30 minutit. Kook on valmis, kui see on kerkinud ja kuldpruuniks läinud. Õrnalt raputades ei tohiks kook enam võdiseda. Lase koogil natuke jahtuda, lõika tükkideks ning serveeri.
Kogus: neljale

Comments