Šokolaadi-avokaadokook

Juba selle koogi nimi üksi tekitas küsimusi - eriti huvitav ning kahtlustäratav koostisosa avokaado pani pead kratsima küll. Just sellepärast ma tahtsingi seda kooki teha, et teada saada, mis rolli see avokaado siin mängib. Ausalt öeldes pole avokaado maitset tundagi ning kook on pehme ja ebatavalistest koostisosadest hoolimata päris hea. Sobib hästi neile, kel pole ahju, sest kook peab ühe öö seisma külmkapis. Muidugi on vaja sellist atribuuti nagu kohviveski, et pähkleid purustada, kuid arvan, et mingi moekas blender saab ka selle tegevusega hakkama.

Vaja läheb:
125 g India pähkleid
250 g kookoshelbeid

Täidis:
3 küpset avokaadot
200 g kuivatatud datleid
25 g toorkakaod
100 g kookoskoort
1 banaan
kookoshelbeid
(pealeraputamiseks)

Püreesta India pähklid peaaegu võiks (kasutasin kohviveskit). Pane pähklimass kaussi koos kookoshelvestega ja püreesta saumikseriga kõik ühtlaseks võiseks seguks. Jaga mass silma järgi kolmeks.

Püreesta kõik täidiseained koos ühtlaseks šokolaadimassiks ja jaga silma järgi kolmeks.

Suru kolmandik pähklikookosesegust kandilisse küpsetuspaberiga kaetud vormi (20x19 cm). (Minul oli pisut suurem vorm ja kolmanda šokolaadikihi määrimine oli ikka paras pusimine, sest massi jäi väheks ja pidin seda sinna laotama eriti õhukeselt.) Laota sellele kolmandik šokolaadikreemi. Raputa peale järgmine kolmandik kookossegu ja pane taas peale šokolaadisegu. Kui ka viimane kolmandik kookosmassist on peale laotatud, kata see ülejäänud šokolaadiseguga. Raputa peale kookoshelbed ja lase külmkapis üle öö maitsestuda.

 Retsept: Ragne Värk

Comments