Suvikõrvitsa-porgandipasta

200 g seeni
200 g porgandit
200 g suvikõrvitsat
2 tl tüümiani, hakituna
1 dl kookospiima
200 g grillitud/küpsetatud linnuliha (prae liha varasemalt valmis ja lisa see hiljem roale)
2 tl päevalilleseemneid
soola, pipart
kookosrasva või võid

Viiluta seened ning lõika kartulikoorimisnoaga porgandist ja suvikõrvitsast pikad peened laastud. Kuumuta pannil umbes 1-2 tl kookosrasva/võid ning küpseta pannil seeneviilud valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Kuumuta pannil veel umbes 1-2 tl kookosrasva ning lisa pannile porgandi- ja suvikõrvitsalaastud. Küpseta seni, kuni need on pehmed, kuid siiski veel krõmpsud, lisa pannile tagasi seened ja tüümian, vala kergelt segades juurde kookospiim, maitsesta. Haki linnuliha väikemateks tükkideks ning lisa pannile. Kuumuta segades veel hetke (vajadusel maitsesta) ning tõsta siis roog taldrikutele. Rösti seemned kuival pannil ning raputa need toidule kõige peale.

Kuna mul oli taaskord pikk töö- ja koolipäev, siis andsin härrale retsepti ja ütlesin: "Tee ära!". Otsisin talle küllaltki lihtsa roa. Mulle maitses ja pole raske valmistada ka! Lasin tal kasutada kanafileed ja maitsestamiseks soovitasin kurkumit, soola, pipart ja Vahemere ürdisegu.

See on justkui tavaline pasta, aga makaronitoodet asendavad porgand ja suvikõrvits. Seega võib selle toidu üdini tervislikuks lugeda. 

Allikas: kokkama.ee


Comments