Täidetud baklažaan

2 baklažaani
2 spl oliivõli
1 sibul
250 g hakkliha
1 tomat
1 küüslauguküüs
Väike peotäis värsket peterselli
Soovi korral 1/2 tšillipipart (kasutasin punast piprakauna)
Maitse järgi soola ja pipart
4 spl tomatipastat
Soovi korral hakklihamaitseainet

Keera ahi 200°C juurde soojenema. Haki sibul, tomat, küüslauk, petersell ja tšilli. Lõika baklažaanid pikuti pooleks ja uurista lusikaga tühjemaks. Määri baklažaanid oliivõliga ja lao ahjuplaadile. Pane ahju ning asu täidist tegema. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul ning kuumuta natuke. Lisa küüslauk ja kuumuta veel mõni hetk. Lisa hakkliha ja hakitud tomat ning maitsesta soola-pipraga. Soovi korral lisa ka hakklihamaitseainet. Sega läbi ning lase vaiksemal kuumusel küpseda. Vahepeal lisa ka petersell ning soovi korral tšillipipar. Lase hakklihasegul nii kaua podiseda kuni tekkinud vedelik on enam-vähem ära aurustunud. Võta ahjust baklažaanid välja ja pane 1 spl tomatipastat igasse baklažaani pessa. Määri tomatipasta pesas laiali. Täida eelküpsetatud baklažaanid hakklihaseguga ning küpseta ahjus umbes 15 minutit.

Serveeri koos värske salatiga.

Baklažaan sisaldab palju vitamiine: vitamiine A, B, C, PP, rasva, süsivesikuid, valke, kiudaineid, orgaanilisi happeid, mikroelemente, kaaliumi, kaltsiumi, rauda, ​​naatriumi, magneesiumi, fosforit.
See sisaldab kuni 92% vett, seejärel süsivesikuid 5–6% ja siis veel valke 1%.
Baklažaan on suurepärane vili sinu väljanägemise parandamiseks: noorendab nahka, annab nahale elastsust, muudab jume säravaks ja vähendab kortse. Baklažaan ennetab südamehaigusi, tugevdab maksa, vähendab kolesterooli, langetab veresuhkrut, soodustab haavade paranemist, väljutab organismist liigset vett, tugevdab luid ja on hea närvidele.  Loe lisa: http://otseomadelt.ee/uudis/156/baklazaan-soo-end-nooreks-ja-saledaks/


Algne retsept on Ardi Ravalepikult, lisasin omalt poolt tomatipasta.

Comments