Peedipüreesupp

500 g keedetud ja kooritud peeti
suur peotäis (u 30 g) rukolat (mina paneksin poole vähem)
pöidlapikkune jupp ingverit
2 küüslauguküünt
50 g röstitud ja kooritud metspähkleid
2 spl jahvatatud vürtsköömneid (mina paneksin poole vähem)
2 spl palsamiäädikakreemi (cream of balsamico) (mina ei pannud)
2 spl oliiviõli
500 ml vett
soola ja musta pipart
serveerimiseks: rukolalehti, hakitud pähkleid, palsamiäädikakreemi, oliiviõli

Tõsta veidi väiksemaks tükeldatud peedid, rukola, kooritud ja tükeldatud ingver, küüslauguküüned, pähklid, jahvatatud vürtsköömned, palsamiäädikakreem, oliiviõli ja vesi blenderisse. Püreesta. Kuna mul blenderit ei ole ja saumiksri kannu ei mahtunud need asjad ära, siis püreestasin peedi ja panin peedi koos ülejäänud koostisosadega potti keema.
Lisa maitse järgi soola ja pipart. Keeda vaiksel tulel paar minutit.
Kõige lõpus püreestasin saumiksriga. Kui vaja, lisa vedeldamiseks veel vett.
Serveerimisel tõsta supp taldrikutesse  ja puista peale mõned rukolalehed. Nirista veel supile veidi palsamiveiniäädikat ja oliiviõli ning puista peale hakitud pähkleid.

Mulle küll tundus, et rukolat ja vürtsköömneid sai veidi palju, seega vähendaksin nende kogust.

*Kui poest ei õnnestu röstitud ja kooritud metspähkleid hankida, valmista need ise. Laota pähklid ühe kihina küpsetusplaadile või ahjuvormi ja rösti ahjus 180 kraadi juures umbes 15 minutit. Vala kuumalt puuvillase köögirätiku keskele. Keera rätik kokku ja lase pähklitel mõned minutit seal sees aurata.  Seejärel rulli pähkleid rätiku sees, kuni koored eemalduvad. See, kui osaliselt veidi koort külge jääb, ei ole probleem. Noki kooritud pähklid rätikust kooretükkide vahelt välja.

Retsept: Mari-Liis Ilover

Comments