Peekoni-spinati quiche

See on üks kerge retsept paleo-sõpradele, mille leidsin Facebooki paleo-grupist. Olen viimasel ajal liitunud kõiksuguste retseptikogude gruppidega ja järeleproovimise nimekiri pikeneb nii, et tekib küsimus, kas ma üldse jõuan kõike seda, mida sooviksin järele proovida või enne saab maakeral olemise aeg otsa. See tähendab, et nimekiri ON pikk, eelkõige just kookide nimekiri. Eks kookide tegemine ole minu suurem kirg ka selle kokkamise juures.

1 suur bataat
6-8 peekoniviilu
1 spl võid
¼ sibulat, hakitud
1 purustatud küüslauguküüs
140 g värsket spinatit
6 muna
60 ml kookospiima
soola, pipart, chillit või Cayenne pipart maitsestamiseks

Valmistamine:
Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Pane peekoniviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 15-20 min, kuni need on krõbedad. Tõsta need majapidamispaberiga kaetud taldrikule jahtuma. Kui need on jahtunud, siis murra tükkideks.
Kuni peekon küpseb valmista ette „taigen“. Köögikombaini või riiviga riivi bataat. Vajuta riivitud mass koogivormi külgedele ja põhjale ühtlase kihina, püüa augud parimal võimalikul moel kinni katta. Küpseta bataati 20-25 min ja eemalda siis ahjust. Alanda ahju temperatuuri 180 kraadini.
Kuni bataat küpseb valmista täidis. Sulata või suurel pannil keskmisel kuumusel. Prae sibulat 3-5 min, kuni need on läbipaistvad. Lisa küüslauk ja spinat ning prae paar minutit kuni spinat „närtsib“. Eemalda pliidilt.
Suures kausis sega munad ja kookospiim. Lisa kookospiimasegule maitseained. Maitse ja proovi, kuni saavutad soovitud maitse. Lisa spinatisegu ning tükeldatud peekon. Vala segu koogipõhjale ja küpseta 25-30 min või kuni keskkoht on täiesti küps.


Retsept: Liina Kaldma

Comments