Pisike marja-valge šokolaadi tort

See on suussulav imehea mustikamaitseline väike tort. Eelkõige näeb see meganunnu välja ja maitseb veel nunnumalt. Väikese tordi jaoks kasuta 18 cm või 20 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi.

Põhi:
60 g mandlijahu
150 g kuivatatud datleid
30 g Kreeka pähkleid
30 g kookosrasva

Täidis:
120 g marjapüree (mustikad+vaarikad)
125 g maitsestamata toorjuustu
100 ml vahukoort
200 g valget šokolaadi

Pane datlid pooleks tunniks leigesse vette likku. Pigista datlitest liigne vesi välja. Purusta need blenderis kreemjaks massiks. Lisa datlimassile mandlijahu ja peeneks hakitud Kreeka pähklid. Sulata kookosrasv ja sega pähklisegu hulka. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Aseta vorm külmkappi.

Vahusta omavahel vahukoor ja toorjuust. Blenderda marjad püreeks. Sulata vesivannil valge šokolaad. Lisa toorjuustu hulka marjapüree ja sulanud šokolaad ning sega kõik ühtlaseks massiks. Vala saadud segu koogipõhjale. Hoia torti üleöö külmas (või vähemalt 4 tundi).


Allikas: koogikontor.ee

Comments