Põhjamaine kapsasalat

360 ml fenkolit, hakitud õhukesteks ribadeks
720 ml kapsast, hakitud õhukesteks ribadeks
720 ml punast kapsast, hakitud õhukesteks ribadeks
720 ml õuna, kooritud, seemned eemaldatud ja hakitud õhukesteks seibideks
360 ml varssellerit, hakitud

Kaste: 
80 ml oliiviõli
2 tl jahvatatud köömneid
360 ml jogurtit
2 spl vahtrasiirupit
2 spl õunaäädikat
soola ja pipart

1. Aseta kõik salatiained kaussi.
2. Mõõda kastmeained, välja arvatud sool, kaanega klaaspurki ja loksuta segi.
3. Vala kaste salatile ja sega läbi. Lase külmkapis maitsestuda.
4. Vahetult enne serveerimist lisa maitse järgi soola ja pipart. Sega läbi!

Retsept pärineb Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit. Ehe ja tervendav".

Comments