Piparkoogi-toorjuustukook

Jõulud said küll läbi, aga see ei tähenda, et piparkookidest peaks loobuma. Nüüd saabus ka korralik talve- ehk jõuluilm koos lumega ja piparkoogid kuuluvad lausa sellise ilma juurde. Kui aga piparkookidest on tekkinud tüdimus, siis proovi seda toredat toorjuustukooki ja anna piparkoogile uus välimus. Retsept pärineb Nami-Namist.



Vaja läheb: 
300 g piparkoogitainast (osta poest või tee ise, retsepti leiad SIIT)
400 g maitsestamata toorjuustu
2 muna
1 dl fariinsuhkrut (Dansukker)
1,5 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut (Dansukker)
Serveerimiseks vaarikaid

Määri tavalise pirukavormi või lahtikäiva 24 cm koogivormi põhi hoolega võiga või vooderda küpsetuspaberiga.

Rulli piparkoogitainas vormi põhja ja külgi katvaks kettaks ning tõsta vormi. See tegevus oli minu jaoks müstika, ma tegin hoopis nii, et rullisin küpsetuspaberi peal taina laiaks, siis lõikasin koogivõrmi põhja järgi ümmarguseks ning panin lahtikäivasse koogivormi. Seejärel panin vormi ümbrise ja siis hakkasin meisterdama piparkoogist külgi. Võtsin tüki tainast ja panin vormi äärde ning ühtlustasin põhjaga. Tuli välja küll.



Sega täidiseained omavahel (võimaluse korral sega mikseriga läbi), vala samuti vormi.

Tõsta koogivorm ettevaatlikult ahju ja küpseta toorjuustukooki 175kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Koogitäidis kerkib küpsemise ajal üsna hoogsalt, aga vajub jahtudes tagasi.

Lase enne serveerimist koogil täielikult jahtuda, soovitavalt külmkapis. Enne serveerimist kaunista kook väikeste piparkookidega.



Meie raskesti kasvatataval ehk mitte millelegi alluval kassil käis eile külaline Säde koos oma peremehega. Tegelikult kassidel vist pole peremehi, nad on ise peremehed. Igatahes esimesed pool tundi tegi meie Käbi madalat häält ja oli megapinges. Säde kiikas natuke ringi ka, aga Käbi käis kogu aeg tal järgi. Suurt mängulusti sealt ei tulnud küll, aga eks teine kord jätkame selle sotsialiseerumisega.

Säde ja Käbi

Comments