Guljašš

Vaja läheb:
Puljongi leiab köögiviljaletist.
500 g lamba- või veiseliha
400 g tomateid
500 g kaalikat
200 g porgandit
2 sibulat
3 küüslauguküünt
2 spl oliiviõli
1 spl paprikapulbrit
1/2 tl tšillipulbrit või 1/4 tl Cayenne pipart
1 paprika (kollane, roheline või punane)
soovi korral soola ja pipart
1 l lihapuljongit (Kasutasin Food Studio vedelat veisepuljongit. Kuna pakis on 750 ml, siis lisasin 250 ml vett, et saada 1 liiter.)

Serveeri kartuli või riisiga... või söö niisama :) 
Kogusest tuleb umbes 4-6 inimesele. Valmistamisel kasutasin tavalisest sügavamat panni, muidu ei oleks toit ära mahtunud. Kui kasutad tavalist panni, soovitan kogused pooleks teha.


Lõika liha, tomat, kaalikas ja porgand kuubikuteks, sibul viiludeks, paprika tükkideks ja küüslauk peeneks. Pruunista kuumas õlis liha. Lisa sibulad ja küüslauk ning hauta veidi. Lisa maitseained ja kalla peale pool puljongist. Hauta kaane all tund aega, kuni liha on pehme. Seejärel lisa kaalikas ja porgand. Hauta 10 minutit. Lisa paprika ja tomat ning hauta veel 10 minutit. Proovi, kas kaalikas on ka pehme. Kui ei ole, hauta edasi, kuni kaalikas pehmeneb. Soovi korral lisa soola ja pipart. Ja ongi valmis.

Koos kartuliga

Retsept: Ardi Ravalepik

Comments