Ingveri-šokolaadikook

Ingver on suure väega vürts ja miks mitte seda ka magustoidu sisse panna. Selle väelise koogi leidsin Pille Endeni raamatust "Ingver. Väega toidud". 
Mulle meenutab see millegipärast mudakooki, võib-olla sellepärast, et see on suht krobeline ja natuke rohmakas. Rohmakaks muutus see glasuuri pärast. Ma ei mõista, miks on vaja glasuuri sisse võid panna. Minul tõmbas see glasuuri krobeliseks ja natuke tükki. Järgmisel korral jätaksin või välja ja saaksin ilusa sileda pealispinna. 
Ingverit soovitan korralikult varuda, sest selle riivimine on paras vägitegu. Kuna mul hakkas ingver otsa saama, siis lisasin kooki ka need tükid, mis riivi peale jäid, st sinna tekkisid ka pikemad niiditaolised ingveriosad. Hiljem koogi sees need niiditaolised osad nii head pole. 


200 g võid    
Kakaopulber vormi ülepuistamiseks    
250 g tumedat šokolaadi    
3 dl rafineerimata roosuhkrut    
5 tk muna    
80 g jahvatatud mandleid või mandlijahu    
4 spl riivitud ingverit   

GLASUUR
150 g tumedat šokolaadi    
150 ml rõõska koort
25 g võid

1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Kata 23 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga ja määri võiga. Raputa üle kakaopulbriga.

2. Pane šokolaaditükid ja või kastrulisse ning sulata madalal temperatuuril, samal ajal segades. Jahuta. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Vala juurde šokolaadi võisegu ning sega ühtlaseks. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks.

3. Sõelu mandlijahu šokolaadisegusse, lisa peenelt riivitud ingver. Sega hulka 1/3 munavalgevahust. Sega hulka ka ülejäänud munavalgevaht.

4. Tõsta vormi ja tasanda siledaks. Küpseta ahju keskosas 50–55 minutit, kuni keskele torgatud tikk jääb pisut niiske puruga. Lase jahtuda.

5. Glasuuri jaoks: pane šokolaad kastrulisse, lisa koor ja või. Sulata vesivannil. Lase jahtuda. Määri koogile ning jäta tahenema.

Comments

  1. Mu elukaaslasele see kook väga meeldis! Jube esimest ampsu võttes mõmises ja ütles, et hea. Ütles, et välja paistab nagu selline raske kuiv kook, aga maitstes on nii õhuline ja siidine. Inverit pidi olema täpselt parajalt. Proovisin ise ka ja nõustun tema kommentaaridega. Tänud! ;)

    ReplyDelete

Post a Comment