Riis sibula ja munaga

3 dl riisi
6 dl külma vett
3 sibulat
3 muna
2 spl oliiviõli
0,5 spl sojakastet
näpuotsaga soola

Kogus: neli portsjonit
  • Loputa riis mitu korda üle, et terad oleksid puhtad: korralikult pestud riisis on vähem tärklist. Nii keeb riis sõmeraks ja on ka kalorivaesem. Nõruta pestud riis kuivaks. 
  • Kalla külm vesi potti. Puista riis vette ja sega. 
  • Maitsesta pudruvesi soolaga. 
  • Pane pott tulele, pane kaas peale ning oota, kuni vesi tõuseb keema. Tuli ei tohi olla äge. 
  • Kui vesi tõuseb keema, keera kuumus nii tasaseks kui võimalik. Soovi korral lisa võitükk või kalla lusikatäis oliiviõli. Sega ja keeda kaane all 8 minutit. 
  • Võta pott tulelt ja hoia riisi kaane all veel 8-10 minutit. Riis imab kogu vee endasse ning pole mitte liigselt, vaid pehmeks keenud. Vett pole vaja ära nõrutada. 
  • Kalla õli pannile ja pane peeneks hakitud sibul kuumale pannile. Lisa riis ja hauta sibulaga koos klaasjaks. 
  • Klopi munad eraldi kausis lahti, lisa sojakaste, natuke soola ja sega. 
  • Kalla lahtiklopitud munad klaasjale riisile ning prae pidevalt segades edasi. 
  • Kui soovid, piserda sojakastet riisitoidule peale. 

Retsept on pärit ajakirjast "Kööginurk. Maitsev puder".

Comments