Spinati-feta pirukad

Martiina Anni retsepti järgi läheb vaja:
1 kg lehttaigent
500g spinatit
250g fetajuustu
1 muna
majoraani

Minul oli aga 500 g lehttaigent, umbes 100 g spinatit ja umbes 150 g fetajuustu, 1 muna ja majoraani asemel tüümian. Kasutasin lihtsalt seda, mida kodus oli ja pirukad said täitsa tehtud.

Värske spinati puhul tuleb lehed puhtaks loputada ja siis pannil "ära närtsitada" - ehk kuumutada, kuni lehed vajuvad kokku. Ning seejärel jahtuda lasta ning hakkida.

Segasin spinati tükeldatud fetajuustuga, maitsestasin tüümianiga, segasin hulka lahtiklopitud muna.
Rullisil lehttaigna lahti, lõikasin taignast nelinurgad. Asetasin ühe nelinurga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, tõstsin ühtlaselt peale spinatisegu, murdsin selle kolmnurgaks kokku ja näpistasin servad kinni. Katsin pirukad lahtiklopitud munamassiga, et kuldset/pruunikat värvust saada.
Küpsetasin 200-kraadises ahjus, kuni pirukas oli pealt kena ja kuldne (umbes 15 min).


Comments