Suvikõrvitsa-tomativorm

Kõik teavad, et köögiviljad on kasulikud ja neid peab sööma. Millegipärast just lapsed pelgavad köögivilju, küll aga kui teha mõnusat ahjuvormi, siis sööb seda nii laps kui ka vanaema. Siinses retseptis annab lisamaitset juust ja juust on just laste üks lemmiktoiduaine. Vormis on ka ohtralt sibulat, mis on talvisel perioodil kindlasti vajalik.

Vaja läheb:
500-600 g suvikõrvitsat
u 6 tomatit
4-5 (punast) sibulat
soovi korral mõned küüslauguküüned
oliiviõli
maitse järgi soola
3 spl värsket majoraani või punet (mina panin kuivatatud majoraani)
50-100 g riivitud tugevamaitselist juustu või sinihallitusjuustu (mina panin parmesani)

Loputa suvikõrvits ja tomatid ning lõika umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Lõika sibulad võimalikult õhukesteks viiludeks. Lao köögiviljaviilud õlitatud ahjuvormi. Mina määrisin vormi võiga.

Piserda köögiviljadele veel veidi õli, maitsesta soolaga. Puista peale hakitud küüslauk (kui soovid), maitseroheline ja soovi korral ka juust. Küpseta 25-30 minutit 200-kraadises ahjus, nii et köögivili pehmeneb ja maitsestub.

Veganliku ja paleo-versiooni jaoks jäta juust lisamata - saad ikka väga maitsva köögiviljavormi!

Minu ahjuvormi suurus on 28 cm x 19 cm.

Retsept: Ilse Metsamaa

Enne juustuga ülepuistamist ja ahjus küpsetamist

Comments