Toorjuustukook Geisha šokolaadiga

Kellele siis ei meeldiks Geisha šokolaad? Tegelikult lapsena oli see ilmselt mu lemmik, praegu aga eelistan tumedat šokolaadi. Siin on rammus ja tihke toorjuustukook, mis sisaldab Geishat. Koos vaarikatega on see eriti Geishaselt armas. Vaarika hapukus hakkab magusaga mängima ja nii tekibki imeline maitseelamus. Kuna värskeid vaarikaid hetkel saada ei ole, siis kasutasin sulatatud marju.  Retsept on lihtne ja jõukohane kõigile, kaunistamise osas on vaja mul veel natuke oskusi lihvida.




Põhi:
    100 g Digestive küpsiseid
    30 g võid

Täidis:
    600 g täisrasvast toorjuustu (Philadelphia)
    3 muna
    1,5 dl 35% vahukoort
    100-150 g Geisha šokolaadi (1-1,5 tahvlit või Geisha komme)
    1,5 dl suhkrut (Mina panin 1 dl suhkrut ja umbes 1,25 tahvlit šokolaadi)
    75 g hapukoort
    1 spl suhkrut

Kate:
    100 g Geisha šokolaadi (1 tahvel)
    peotäis vaarikaid
    kasutasin ka paar Geisha küpsist


Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lusikapõhjaga tugevalt 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale (küpsetuspaber pane ka alla). Mina olen teinud nii 18 cm kui ka 22 cm vormiga. Väikese vormiga jääb kook kõrge ja kuninglik. Tõsta põhi külmkappi ootele.

Sega (toasoe) toorjuust, koor ja 1,5 dl suhkrut ühtlaseks massiks. Lisa ükshaaval segades munad ja tükeldatud šokolaad.

Küpseta kooki 155-kraadises ahjus 45 minutit. Sega hapukoor 1 spl suhkruga ning kalla koogile. Pane kook tagasi ahju, lülita ahi välja ja jäta ahjuuks paokile (hapukoorekiht taheneb kuuma koogi peal kenasti ära).

Võta kook ahjust, jahuta toatemperatuurini ja seejärel lase seista üleöö külmikus.

Katteks sulata 100 g šokolaadi ja määri jahtunud koogile. Kasutades suuremat vormi, läheb katteks umbes 150 g šokolaadi.  Kaunista soovi korral vaarikatega.

Retsept: Eva Pärtel (Perenaine.ee)


Comments

  1. Lihtsalt parim kook, mida ma kunagi mekkinud olen. Toorjustu ja šokolaadi kombo on eriti hea, teeb koogi mõnusalt mahlaseks ja magusaks, kuid mitte liiga magusaks. Natuke rammus, nagu igasugune toorjuustukook, kuid see eest täidab kõhtu ja iga kalor on ampsu väärt. Ausalt öeldes, ei saagi sellest koogist isu täis!

    ReplyDelete
  2. Tere, kas ahjust võttes peabki kook vedel olema ja jahtudes tahkub? Tegin koogi 18cm läbimõõduga vormi ja küpsetasin 45 minutit ahjus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere! Täitsa vedel ei tohiks olla, kui aga keskelt on vedelam ja võbiseb, siis on OK. Paokil uksega ahjus ka veel küpseb edasi (hapukoore kate ka) ning külmikus hoidmine aitab ka taheneda. Anna teada, kuidas lõpptulemus välja tuli :)

      Delete
  3. Lõpptulemus ei vastanud ootustele, kook jäigi vedelaks, mitte päris voolavaks, kuid siiski vedel :/ Ahjust võttes oligi selline võiks öelda natuke võbelev, arvan ise et jäi küpsetusaega väheks, või oleks pidanud küpsetama 200-kraadiga mitte 155-kraadiga.

    ReplyDelete

Post a Comment