Mustsõstra-kookose juustukook

Otsisin eile retsepti, mida teha. Oleksin eelistanud küll gluteeni- ja suhkruvaba, aga kuna kaugele poodi ei viitsinud minna, siis leppisin ka klassikaliste koostisosadega. Arvestades, et koogi sisse läks hunnik suhkrut, siis see polegi nii magus, kui ma kartsin. Tegelikult on maitsev ja marjaselt hapukas. Kooki tuleb terve ahjuplaaditäis, mida on üksi söömiseks väga palju, seega tuleks külalisi kutsuda! :D

Põhi:
250 g võid
140 g suhkrut
10 g vanillsuhkrut
50 g munakollast (Mul kulus 3 muna.)
300 g jahu
Noaotsatäis soola

Purukate – 50 g kookoshelbeid

Täidis:
800 g toorjuustu
300 g hapukoort
120 g suhkrut
150 g munakollast (Mul kulus 8 muna.)
20 g maisitärklist

Peale – 300 g mustsõstraid



Kuumuta ahi 200 kraadini.

Näpi või jahu, soola ja suhkrutega purutaoliseks massiks. Võta paar peotäit puru, sega need kookosjahu/kookoshelvestega kokku ja tõsta külmkappi ootele.

Ülejäänud purule lisa munakollased ja sega ühtlaseks tainaks. Rulli tainas küpsetuspaberil õhukeseks (kasuta rullimisel teist küpsetuspaberit või puista peale natuke jahu) ja tõsta ahjuplaadile. Küpseta 10 minutit. Mina rullisin tainast kahe küpsetuspaberi vahel, seejärel panin selle ahjuplaadile ja seal rullisin omakorda klaasiga edasi, et saaks ikka servast servani.

Täidise jaoks sega toorjuust suhkruga ühtlaseks. Lisa hapukoor. Seejärel lisa munakollased. Viimasena sega hulka tärklis. Kalla täidis põhjale, puista peale mustsõstrad ja kookospuru. Küpseta kooki 10 minutit 200 kraadi juures, alanda temperatuuri 160 kraadini ja küpseta veel 30 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda ja tõsta külmkappi. Parim valmistamisjärgsel päeval.

Retsept pärineb Olga Kaju blogist

Comments