Mandlikook kondenspiimaga

Mul pole elu jooksul just palju kokaraamatuid olnud, tegelikult polegi ühtegi olnud, v.a nüüd viimase aasta jooksul tekkinud mõningad eksemplarid. Küll aga minu esimene täitsa ise ostetud raamat oli Ragne Värgi paleo magustoitude e-raamat. Iga kord ma avastan sealt midagi uut, see mis enne tundus keeruline või mitteahvatlev tundub ühtäkki ahvatlev. Mõni katsetus ei ole ka välja tulnud, aga see-eest mõned on jällegi väga maitsvad olnud. Järgnev mandlikook on sellest armsast raamatust pärit. Lihtne valmistada ja maitsemeelele hellitav. Praeguseks on välja antud raamatu teine osa. Kunagi muretsen omale selle ka. :)

100 g mett
75 g toasooja kookosrasva
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit
4 dl mandlijahu (pisut jämedama
jahvatusega)
1 tl kaneeli
1–2 õuna

Kondenspiima jaoks: 400 ml kookospiima (lahjemat) ja 50 g kookospalmisuhkrut

Sega mesi, kookosrasv ja munad omavahel ning kuumuta nõrgal kuumusel pool minutit, kuni kõik on ühtlane. Ma pidin enne mett ka sulatama, see oleks muidu liiga kõva olnud. Sega küpsetuspulber ja mandlijahu kokku ning lisa segades munasegusse. Kõige viimasena sega kergelt sisse kaneel. Vala tainas võiga määritud (või küpsetuspaberiga kaetud) koogivormi (ø 22 cm) põhjale. Lõika õunad õhukesteks viiludeks ja laota koogile. Õunu ma ei koorinud. Küpseta 190 kraadi juures 20–30 minutit. Enne söömist lase jahtuda. Paku paleokondenspiimaga! Kui soovid, võid 5–10 minutit enne küpsetamise lõppu paraja koguse kondenspiima koogile valada. Nii muutub kondenspiim koogil kreemjaks ja mõnusalt karamelliseks!


Kondenspiima valmistamine:
Pane koostisained potti ja kuumuta nõrgal kuumusel 30–40 minutit ehk seni, kuni segu pisut pakseneb ja beežika jume omandab. Keetmise ajal jälgi hoolikalt potis olevat segu – see peab hästi õrnalt podisema, mitte mulisedes keema. Sega valmistamise ajal segu hoolikalt mitu korda!

Comments