Mango mousse tort skyriga

Suviselt kerge mango-jogurtikook, mille hapukaks nüansiks on vaarikad. 
Põhi:
2 muna
2 spl suhkrut
2 spl riisijahu (võid asendada ka tavalise nisujahuga)
1 spl kartulitärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl mangopüreed
400 g maitsestamata skyr’i
2 dl 35% koort
1 dl suhkrut
6 lehte želatiini
100 g külmutatud vaarikaid

Kaunistuseks kasuta meelepäraseid marju, kookoshelbeid, mandlilaaste, beseed jne.


Koogipõhjaks vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks. Sega riisijahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber ning sõelu vahustatud munade hulka. Sega ettevaatlikult ühtlaseks ning kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäiva koogivormi sisse. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 14 minutit (kontrolli küpsust puutiku abiga). Võta ahjust välja ja jäta vormi sisse jahtuma.

Täidiseks kalla mangopüree suuremasse potti ja pane želatiinilehed püree sisse nii, et need saaksid nii alt kui ka pealt püreega kokku. Lase umbes 5 minutit paisuda, tõsta siis koos potiga tulele ja kuumuta madalal temperatuuril pidevalt segades, kuni želatiin on sulanud ja segu ühtlane. Pane püree natukeseks kõrvale.

Vahusta koor ja suhkur. Sega sisse skyr ja seejärel mangopüree.

Koogi kokkupanemiseks aseta jahtunud koogipõhjale ühtlaselt vaarikad. Tõsta ettevaatlikult peale täidis. Kata pealt kilega ning tõsta vähemalt 5 tunniks (või ööseks) külmkappi tahenema.

Kaunista vahetult enne serveerimist.

Retsept: Eva Pärtel



Comments