Saturday, September 2, 2017

Vegan porgandikook

Keeksitaolise tekstuuriga, kuid mahlane porgandkook, mida katab India pähklitest tehtud glasuur.
Mõnus amps tee kõrvale.


120 g tatrajahu
100 g mandlijahu
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1/2 tl kaneeli
1/2 tl muskaatpähklit
1/2 tl jahvatatud ingverit
100 g õunakastet (Salvest)
200 ml mandlipiima
1 tl vanilje ekstrakti
90 ml sulatatud kookosrasva
120 ml vahtrasiirupit
1 spl riivitud apelsinikoort
2 väiksemat riivitud porgandit
50 g rosinaid
100 g hakitud Kreeka pähkleid

Glasuur:
70 g üleöö leotatud India pähkleid
1 väikese sidruni mahl
1 spl vahtrasiirupit
1 tl vanilje essentsi
4 spl mandlipiima
näpuotsatäis kaneeli


Sega jahud, sooda, küpsetuspulber ja maitseained. Teises kausis sega mandlipiim, kookosrasv, vanilje, vahtrasiirup, apelsinikoor ja õunakaste. Seejärel sega vedelad ained kuivainete hulka. Seejärel lisa riivitud porgand, rosinad ja Kreeka pähklid.

Kata 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga ning vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit. Kasuta puidust tikku, et veenduda koogi küpsuses. Kui panna tikk koogi sisse ja see on välja tõmmates kuiv, on kook valmis.

Sel ajal kui kook on ahjus, valmista glasuur. Kasuta sõela, et kuivatada India pähklid. Pane pähklid blenderisse või köögkombaini. Lisa sidrunimahl, vahtrasiirup, vanilje, kaneel ja vanilje. Samal ajal blenderdades lisa juurde piim. Aseta külmkappi tahenema.

Kui kook on jahtunud, siis määri koogile glasuur.  Kaunista pealt apelsinikoore ja pähklitega.

Retsept: https://www.tastemade.co.uk/

No comments:

Post a Comment