Karamelli-šokolaadiruudud India pähklitest

Mõnusalt magusad ja karamellised pähkliruudud. Hea variant vahepalaks.


160 g India pähkleid
35 hakitud India pähkleid
114 g mandlijahu
42 g kookospalmisuhkrut
1/2 tl soola
81 g sulatatud kookosrasva
1 tl vanilje ekstrakti
Karamellikastet (valmistamisõpetus on allpool)
80 g tumedat šokolaadi (80% kakaosisaldusega, hakitud)

Karamellikastme jaoks:
2 spl vett
35 g kookospalmisuhkrut
111,5 ml kookoskoort (full fat)
1 tl vanilje ekstrakti

Karamellikastme valmistamine: Võta väike pott ja pane vesi koos suhkruga tulele. Aeg-ajalt sega, et kaste põhja ei kõrveks.  Oota, kuni suhkur hakkab sulama. Lisa juurde kookoskoor ja vanilje ekstrakt ning kuumuta keskmisel kuumusel umbes 15-20 minutit, kuni segu hakkab tumenema ja pakseneb.


Karamellikastest võib kasutada ka muude magustoitude juures, nt jäätise serveerimisel või pannkookidele moosi asendamiseks.

Nii see karamellikaste valmis sai.
Ruutude valmistamine:
Kuumuta ahi 175 kraadi juurde. Kasuta 20x20 cm koogivormi või tavalist leivavormi, nagu kasutasin mina. Kata vorm küpsetuspaberiga. Pane 160 g India pähkleid köögikombaini või blenderisse ja püreesta, kuni saad jahutaolise massi. Kalla India pähkli jahu kaussi, lisa sinna mandlijahu, kookospalmisuhkur, sool ning hakitud India pähklid. Sega korralikult segamini. Kalla jahusegu hulka sulatatud kookosrasv ja vanilje ekstrakt. Sega või sõtku kätega, kuni saad liivataolise puru ehk massi. Võta purust umbes 1/3 ära ja jäta ootele. Allesjäänud puru suru leivavormi põhja. Kalla peale karamellikaste ja aja laiali. Selle peale pane tükeldatud šokolaad ja siis seejärel puista peale ülejäänud jahupuru. Küpseta 175 kraadi juurde 18 minutit, siis keera ahi 160 kraadi juurde ja küpseta veel 7-10 minutit. Seejärel võta vorm ahjust ja lase jahtuda. Hoia ruutusid külmkapis.


Retsept: livinghealthywithchocolate.com


Comments