Šokolaadi-õunakook

Väga lihtne ja maitsev šokolaadikook, mille maitsenüansiks on mahlased õunad. Kook on mõnusalt mahlane ning valmib lihtsalt ja kiirelt.


342 g mandlijahu
46 g toorkakaod
66 g kookospalmisuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
näpuotsatäis soola
1 tl küpsetuspulbrit või sooda-sidrunhappe segu
3 muna
105 g sulatatud kookosrasva
120 g õunakastet/õunapüreed (nt Salvesti oma)
46 g mett
2 tl vanilje ekstrakti
175 g hakitud õunatükke

Glasuur
190 g tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
1 tl kookosrasva


  • Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Kasuta 20-22 cm läbimõõduga koogivormi. Kata vormi põhi küpsetuspaberiga. 
  • Võta suur kauss ja sega omavahel kuivained - mandlijahu, kakao, suhkur, kaneel, muskaatpähkel, sool ja küpsetuspulber. Sega korralikult läbi, et ei jääks tükke. 
  • Teises kausis vispelda või mikserda munad, lisa kookosrasv, õunapüree, mesi, vanilje ekstrakt ja sega korralikult läbi. 
  • Sega vedel osa kuivainete hulka. Sega hulka ka õunatükid. Segu on üpriski tihke. 
  • Kalla segu koogivormi ja silu ühtlaseks. 
  • Pane vorm ahju ja küpseta umbes 20 minutit, siis jääb kook seest pisut pehme ja väga mahlane. Kui sa soovid tihkemat kooki, hoia seda umbes 5-10 minutit kauem ahjus. 
  • Glasuuri jaoks sulata šokolaad koos kookosrasvaga vesivannil. Seejärel kalla glasuur koogile ja kaunista vastavalt oma maitsele. 


Retsept: livinghealthywithchocolate.com

Comments