Maasikatort spinatibiskviidiga

See on klassikalise vahukooretordi tervislikum versioon. Kook sisaldab küll suhkrut, kuid no vähemalt on gluteenivaba. Spinati maitset tunda ei ole - ma küll jubedalt kartsin,et tuleb mingi rohumaitseline, aga ei. Kook on mahe, mahlane ja ei ole liialt magus.


Kogu 300 g maasika toormoosi mul sinna ei läinud, kuna see hakkas laiali valguma ja maha voolama. Ehk mängis ka rolli, et maasika toormoos oli mul sulatatud, mitte värsketest maasikatest blenderdatud. Esimene maasikamoosi kiht sai paksem, ülemine kiht tuli üpriski õhuke, arvan, et kui maasikamoosi panna rohkem, siis oleks kook veelgi parem.


Biskviidi jaoks:
3 muna
1 dl suhkrut
100 g värsket spinatit
1 dl õli
3 spl sidrunimahla
150 g riisijahu (võib asendada ka tavalise nisujahuga)
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Vahele:
300 g maasika toormoosi (mul oli suhkruta moos)

Vahukoorekreemi jaoks:
3 dl vahukoort
3-4 spl suhkrut
250 g Kreeka jogurtit
1 tl vanilliekstrakti

Serveerimiseks:
Värskeid maasikaid, münti, hakitud pähkleid või mis iganes meeldib :)



Pese spinat, lisa õli ja püreesta saumiksriga ühtlaseks tükivabaks massiks. Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades sidrunimahla ja spinati-õlipüree. Viimasena lisa kuivainesegu.

Nii ilus läbilõige! :)


Vala tainas u. 22-24 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 25 minutit. Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa juurde Kreeka jogurt ja vanilliekstrakt. Jahuta kook ja lõika pooleks(või kolmeks).

Tõsta üks koogipool serveerimisalusele ja kata poole maasikatoormoosiga. Kata vahukoorekreemiga, tõsta peale teine koogipõhi. Kata taas moosi kihiga, seejärel vahukoorekreemiga.

Tõsta külmikusse tahenema vähemalt neljaks tunniks. Kaunista värskete maasikatega ja pistaatsiapähklipuruga.




Retsept: Perenaine.ee

Comments