Vaarika-šokolaadi vahukook


Õhuline ja vahune! :)

Põhi:
150 g (šokolaadi) küpsiseid
60 g võid

Kreem:
4 dl vahukoort
300 g maitsestamata kohupiimapastat
100 g (tumedat) šokolaadi
200 g vaarikaid (sobivad ka sügavkülmutatult, neid ei pea üles sulatama)
u. 2-3 spl suhkrut
2 spl želatiinipulbrit (u 3 spl vett)



Purusta küpsised peeneks puruks, sega sulatatud võiga. Kata 20 cm lahtikäiva küpsetusvormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Kata põhi ühtlaselt küpsisepuruga, tõsta külmikusse.

Täidiseks vahusta vahukoor, lisa kohupiimapasta.

Paisuta želatiin väheses vees. Ma arvan, et želatiini peaks panema rohkem või siis panema seda vaid vaarikakihile, kuna šokolaad läheb külmas kõvaks ja hoiab ise kreemi koos. Tehes nii nagu algretseptis, jäi minu vaarikakiht väga õrn ja ei püsinud hästi koos. Algretseptis ei olnud kirjas ka kui palju vett peaks kasutama, panin umbes 3 spl, äkki oleks pidanud vett rohkem panema? Who knows. Kook natuke vajub küll nagu sulanud jäätis, aga maitseb väga hästi! 

Kuumuta želatiin potis pidevalt segades madalal kuumusel, kuni see täielikult lahustub. Jahuta želatiin. Tõsta 1 spl vahukoore-kohupiimakreemi želatiini sisse, sega ühtlaseks. Seejärel vala see ülejäänud kreemile ja sega ühtlaseks. Jaga kreem kaheks.

Sulata kuumavee vanni kohal tükeldatud šokolaad. Lisa sulatatud šokolaad ühele kreemiosale, sega ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale.

Püreesta vaarikad suhkruga (soovi korral suru vaarikapüree läbi sõela) ja sega alles jäänud kreemiga. Maitse, vajadusel lisa suhkrut. Tõsta ettevaatlikult šokolaadikihile ja aja ühtlaselt laiali. Tõsta vähemalt neljaks tunniks külmikusse. Kaunista tort vaarikate, šokolaadikommide, purustatud beseeküpsiste ja kuivatataud jõhvikatega või millega iganes, mis meeldib :)


Retsept pärineb väga mõnusast keskkonnast Perenaine.ee.


Comments