Pähkli-kohvikook

Kohvikoogid on enamasti väga head, õnneks ei pidanud ka selles toorkoogis pettuma. Tegemist on pisut tervislikuma variandiga, kus suhkrut asendab vahtrasiirup ja toorjuustutäidist asendab pähklikreem. Üldiselt on minu jaoks see pähklikreem kogu aeg igas koogis sama maitsega ja suht igav, kuid selles koogis annab kohv ikka megapalju juurde, et pähklikreem ärkas lausa ellu ja sulab suus. Väga väga maistev! Üpriski lihtne on seda ka valmistada, kindlasti on vajalik pähklite ja datlite purustamiseks köögikombain või vastav blender.



1 tass = 236 ml

Põhi: 
1 tass sarapuupähkleid
1 tass mandleid
15 kuivatatud datlit (kui need on liiga kõvad, leota enne 15-30 min vees)
2 spl kohvi/espressot
4 spl toorkakaod
näpuotsatäis soola

Kuna põhi kippus lagunema, siis järgmine kord lisaksin ka natuke kookosõli, et põhi paremini koos püsiks.

Täidis:
2,5 tassi India pähkleid (leota vähemalt 30 minutit vees)
1/2 tassi vahtrasiirupit
1/2 tassi mandli-, sarapuupähkli- või India pähkli piima
1/2 tassi sulatatud kookosõli (Ma panin 100 ml, tundus muidu, et läheb liiga rasvaseks.)
4 kuivatatud datlit (kui need on liiga kõvad, leota enne 15-30 min vees)
1 pits kanget kohvi või espressot  (tavalise viinapitsi täis)
1/2 tl vanilje ekstrakti
näpuotsaga soola

Katteks:
u 100 g tumedat šokolaadi ja 1 spl kookosõli, hakitud sarapuupähklid



  1. Valmista ette 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm. Kasuta küpsetuspaberit. 
  2. Põhja valmistamise jaoks kasuta köögikombaini, purustasarapuupähklid ja mandlid. Seejärel lisa juurde datlid, kohv, kakao ja sool. Võid lisada ka natuke kookosõli, nt 2 spl, et põhi paremini koos püsiks. Püreesta ühtlaseks, kuni saad kleepuva massi. Vajuta mass koogivormi põhja ja pane külmkappi ootele.
  3. Täidise jaoks kurna India pähklid veest ja pane köögikombaini. Lisa juurde piim ja vahtrasiirup ning püreesta. Lisa juurde ka kookosrasv ja püreesta kreemjaks pähklimassiks. Lisa juurde datlid, kohv ja vanilje ekstrakt ning püreesta edasi. Kui saad ühtlase kreemja massi, on täidis valmis.  Kalla täidis koogipõhjale. Aseta kook mõneks tunniks (2–4 h) sügavkülma ja seejärel lase üleöö seista külmkapis. 
  4. Järgmisel päeval tee šokolaadikate. Sulata veevannil tume (56% või 70%-lise kakaosisaldusega) šokolaad koos kookosõliga. Kalla kate koogile ja aseta peale hakitud sarapuupähklid. Hoia kooki külmkapis.
Originaalretsept pärineb Raw Food Recipes keskkonnast, lehele saab siit


Comments