Šokolaadi-kirsi "juustukook"

India pähklitest kreem on alati alternatiiv tavalisele toorjuustule. Kuna India pähklitest täidis kipub tihti maitsema üsna samamoodi, olen otsinud retsepte, kus oleks midagi huvitavat, mitte ainult India pähkel. Seekord leidsin kirsilisandiga "juustukoogi". Kooki on lihtne valmistada ega võta ka kaua aega, kuid peab arvestama, et külmumine/tahkumine jällegi nõuab aega. Igatahes kook on väga maitsev!



1 tass (1 cup) = 236 ml

Põhi:
1 tass päevalille- ja kõrvitsaseemneid (pool üht ja pool teist)
3-4 spl toorkakaod
1 tass tumedaid rosinaid

Täidis:
paar peotäit kirsse (värsked, külmutatud või kompott)
2 tassi India pähkleid
5-6 spl sulatatud kookosrasva
1/2 tassi vett
3-5 spl toorkakaod (vastavalt maitsele, oleneb kui kakao-maitselist soovid)
4-6 spl mett või vahtrasiirupit (kogus oleneb maitsest, mina panin 4 spl mett)

Kate: 
80 g tumedat šokolaadi, 2 spl kookosrasva, granaatõuna, kompott-kirsse



Pane India pähklid vähemalt üheks tunniks leigesse vette likku.

Valmista ette 18 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm. Põhja jaoks pane kõik komponendid köögikombaini ja püreesta, kuni saad kleepuva massi. Kui tundub, et mass ei ole piisavalt kleepuv, et koos püsida, lisa paar supilusikatäit sulatatud kookosrasva. Suru saadud mass koogivormi põhja ja pane külmkappi ootele.

Täidise jaoks kurna India pähklid ja pane köögikombaini. Püreesta, vahepeal lisa kookosrasv ja vesi. Jätka püreestamist, kuni saad ühtlase kreemja massi. Vajadusel lisa vett juurde, kui mass tundub liiga tihke. Lisa alguses 3 spl kakaod ja 4 spl mett. Maitse, kas on vaja kakaod või mett juurde lisada. Püreesta edasi, kuni mass on kreemjas ja ühtlane.

Laota koogipõhja peale kirsid ja seejärel kalla täidis koogivormi. Patsuta see ühtlaseks ja pane sügavkülma ca 4 tunniks või lase üleöö külmkapis seista.

Seejärel sulata vesivannil šokolaad ja kookosrasv. Kata kook sulanud šokolaadiga ning aseta koogile kirsid ja granaatõunaseemned.

Originaalretsept pärineb siit.



Comments